ZPĚT NA PRODUKTY

Pistáciový olej

Rostlina a získávání oleje:

Pistácie je peckovitý plod stromu nebo keře pistácie. Domovem pistácie je Střední a Přední Asie. Stromy dorůstají výšky až 12 metrů a dosahují věku až 300 let. Už v době Antiky se cíleně pěstovaly. Jádra jsou oválná a mají tenkou, tvrdou slupku. Vlastní semeno pistácie má nazelenale hnědou barvu. Z jader vzniká lisováním za studena tmavě zelený, aromatický oříškový olej. V mnoha zemích se jádra před lisováním praží.

Použití v kuchyni:

Olej je vhodný ke kořenění a zjemnění salátů a lehkých pokrmů. Nejlepší využití nachází při přípravě dezertů.

Použití v péči o zdraví a kosmetice:

Tento olej je možné srovnat s mandlovým olejem. Má vynikající hydratační účinky. V lidovém léčitelství se používá jako lék na abscesy, pohmožděniny, jaterní sklerózu a na rány.

Tip: Použití jako masážní a základní olej. Pozor na známé alergie na oříšky!!

Možnost zahřátí: lze lehce zahřát Mastné kyseliny: nasycené (+), jednoduché nenasycené (++++), vícenásobně nenasycené (++) Vitamíny: vitamín E (+)

Pistáciový olej VOM FASS FASCINACE

Huile vierge de Pistache Výtečný dezertní olej se sladkým aromatickým kouzlem, vhodný ke zjemnění salátů nebo polévek. Velmi lahodný je speciálně v krémových pokrmech, ovocných salátech nebo ho použijte k pečení místo másla.

ZPĚT NA PRODUKTY